Mit barn skal med på lejr

Er du forælder eller værge for et barn, der skal deltage på Nordjyllandslejren, så har vi her samlet en række nyttig informationer om lejren.

Nordjyllandslejren er en ferielejr, som afholdes af Ungdommens Røde Kors (URK). URK afholder hvert år ca. 17. ferielejre rundt omkring i landet. Nordjyllandslejren er den eneste URK-ferielejr for børn i alderen 7 – 13 år i Nordjylland. Du kan læse en masse om URKs ferielejre på ferielejr.dk. Du kan også læse mere om Ungdommens Røde Kors på organisationens hjemmeside www.urk.dk.

På Nordjyllandslejren deltager der typisk ca. 70 børn, som alle kommer fra Region Nordjylland. Det sker, at der deltager børn fra andre steder i Danmark. Udover børnene deltager der ca. 35 frivillige hjælpere samt et køkkenhold. Hjælpere og køkkenhold er alle frivillige og kommer fra hele landet. Aldersmæssigt er de mellem 18 og 30 år. Det er lejrledelsen, der udvælger hjælperne til lejren. Det er helt bevidst, at der deltager så mange hjælpere på lejren, som der gør. Vi vil til hver en tid være 100% sikre på, at der er hænder nok – om det så er til at holde en snobrødspind eller til at holde en deltager med hjemvé i hånden.

Til at holde styr på tropperne er der en erfaren lejrledelse, som ved hvad der er værd at vide om en ferielejr. Lejrledelsen arbejder naturligvis også frivilligt – sådan gør man nemlig i Røde Kors!

Lejrledelsen består af:

    • Maibritt Holst Petersen (42 år), som har været med på ferielejr siden 2005. Maibritt er uddannet lærer og arbejder på Himmerlandscentrets Idrætsefterskole.
    • Dan Nielsen (36 år), som har været med på ferielejr siden 2006. Dan er uddannet elektriker og arbejder på Logstor.
    • Christina Damgård (47 år), som har været aktiv ferielejr-hjælper og lejrleder siden 1996. Christina er også lejrens koordinator og varetager al kontakt til forældre og børn inden og efter lejren. Christina er uddannet pædagog og arbejder i Indsatsteamet i Aalborg Kommune.

Hvornår?
Nordjyllandslejren holdes i uge 29. Lejren starter søndag den 14. juli og slutter lørdag den 20. juli.

Hvor?
Vi holder til på Feriekolonien Møllegården, en FDF lejr som ligger i en masse dejlig natur ikke langt fra Voerså. Se mere om lejrstedet her.

Pris?
Det koster 3300,00 kr. pr. barn. Deltagerbetalingen dækker barnets transport til og fra lejren (hvis fællestransport benyttes), ophold på lejren samt alle udflugter. Deltagerbetalingen er også med til at dække de omkostninger, der er forbundet med de frivillige hjælperes deltagelse på lejren. Hjælpere, køkkenhold og lejrledere får ikke løn på lejren, men deres transportudgifter og forplejning bliver dækket af lejren.
Når dit barn er blevet meldt til lejren, sørger lejrens koordinator for, at der bliver fremsendt et brev med en masse praktiske oplysninger omkring lejren.