Vil du være hjælper?

En uvurderlig grundsten på enhver ferielejr er holdet af frivillige hjælpere, som knokler en hel uge, for at ungerne på lejren kan få den fedeste sommerferie! På Nordjyllandslejren har vi en idé om, at alle unger skal kunne holde en voksen i hånden. Derfor har vi altid ca. 25 hjælpere med på lejren – udover lejrlederne og køkkenholdet.

På Nordjyllandslejren er vores motto “Vi skal have det sjovt!” Som frivillige gør vi vores bedste for at give børnene på lejren en uforglemmelig uge. Børnene rejser hjem med en masse dejlige oplevelser i rygsækken. Som hjælper har du en hel del at skulle have sagt på Nordjyllandslejren. Enkelte aktiviteter ér lagt fast på forhånd (svømmehal og tur til Fårup Sommerland), men ellers er det op til dig, og de andre hjælpere at bestemme og planlægge, hvad ferielejren skal byde på.
I den forbindelse holder vi inden lejren en forweekend. På forweekenden skal vi dels planlægge lejrens program, dels lære hinanden at kende. Vi vægter det sociale element blandt hjælpere meget højt, idet godt kammeratskab er en forudsætning for, at ferielejren bliver en god oplevelse for alle – børn som hjælpere.
Forweekenden er uhyre vigtig for ferielejren, og derfor også uhyre vigtig for dig som hjælper på Nordjyllandslejren.

Forweekenden i 2020 ér blevet afholdt.

Vi stiller ikke mange krav, for at du kan blive hjælper på Nordjyllandslejren. Men til gengæld lægger vi ikke skjul på, at selvom vi stiller relativt få krav, så tager vi dem skam meget alvorligt:

  • Du skal være fyldt 18 år – sådan cirka…
  • Du kan sagtens nøjes med små seks timers søvn pr. nat…
  • Du har ikke glemt hvordan man leger…
  • Du kender betydningen af begreber som overblik, ansvar og sjov & ballade…
  • Du har enten deltaget i Ungdommens Røde Kors’ introduktionsdag til ferielejrene eller på Nordjyllandslejrens forberedelsesweekend.

Kort sagt så forventer vi af hjælperne på Nordjyllandslejren, at alle giver den en skalle når lejren kører. Det er vanvittig hårdt at være på ferielejr. Man er i sving fra tidlig morgen til al for sen aften. Derfor er det vigtigt at alle kan stole på, at alle giver sig 110% når det gælder.
Til gengæld kan vi garantere dig en ferieoplevelse uden sidestykke! Det ér store ord, men mindre kan ikke gøre det, når vi skal forsøge at beskrive hvorfor det er fedt at bruge en uges sommerferie på 60 børn du ikke kender.
Og vi er sikre på, at når du først én gang har været hjælper på Nordjyllandslejren, jamen så ved du hvad du skal bruge resten af dine sommerferier på…

Hvis du har spørgsmål om lejren og/eller det at være hjælper, er du altid velkommen til at kontakte de flinke lejrledere. De har begge mange års erfaring med ferielejrene og kan give dig de svar du behøver.

Hvis du mener, du har hvad der skal til, for at blive hjælper på Nordjyllandslejren, så skynd dig at få sendt en hjælperansøgning afsted til Ungdommens Røde Kors. Du finder al info på ferielejr.dk.

Iøvrigt henviser vi til Ungdommens Røde Kors’ hjemmeside (www.urk.dk) for yderligere informationer omkring hvordan du ansøger. Hér kan du også læse om de andre ferielejre, Ungdommens Røde Kors afholder